De Therapeut

Ik ben Rinske Toebes, uw Oefentherapeut. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als Oefentherapeut Cesar. Sindsdien heb ik verschillende waarnemingen gedaan. Zowel in particuliere praktijken als in het verpleeghuis en op de revalidatie.

Wat mij zoveel voldoening geeft als oefentherapeut is dat ik niet alleen nieuw bewegingsgedrag aan iemand leer, maar dat ik ook de bijbehorende gedragsverandering begeleid. Je bent als oefentherapeut altijd op zoek naar de achterliggende oorzaak van de klachten door naar de cliƫnt als geheel te kijken. Je neemt zowel de psyche, lichaamshouding als omgevingsfactoren mee tijdens de behandeling.

Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik een passie voor alles wat met koffie te maken heeft. Daarnaast vind ik het fijn om te bewegen, werk ik graag in de tuin en kan ik genieten van wintersporten en lezen.

Scholing

Als oefentherapeut sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit kwaliteitsregister daagt mij uit om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en hier ook naar te (be)handelen. Daarnaast volg ik verschillende bij en nascholing en heb ik geregeld contact met oefentherapeuten hier uit de regio, bijvoorbeeld door het bijwonen van intercollegiaal overleg.

Registers & Netwerken

Kwaliteitsregister Paramedici, VvOCM (beroepsgroep) www.vvocm.nl , Houdingsnetwerk Nederland www.houdingnet.nl.

Gevolgd:

Slaapoefentherapie (cursus)
slaapoefentherapie bij kinderen 0 - 18 jaar
bewegingsketens bekken-benen-wervelkolom
Fysiologie: waarom is veranderen zo moeilijk (lezing)

Gepland in 2017: